Sällsynt fågel på Holmögadd

Bucanetes githagineus -Salinas de Janubio, Lanzarote, Spain-8.jpg
Ökentrumpetare

Den Ökentrumpetare som lyckats förirra sig till Holmögadd upptäcktes av fågelskådare i söndags. Ökentrumpetaren är en liten fågel, stor som en fink ungefär, med röd näbb och smutsrosa fjäderdräkt. Den lever i nordafrika och är ingen flyttfågel. Sången låter som en leksakstrumpet, därav namnet. Denna unga hane som förirrat sig till Holmögadd måste ha fötts med ett allvarligt fel på den inre kompassen.

Fågel har dock varit gynnsam för Damina då jag sedan i söndags har skjutsat fåkelskådare till och från Holmögadd i skytteltrafik. Hittills har jag hunnit med fen vändor till Gadden. Idag har jag varit och bunkrat bränsle och kört andra båttransporter från fastlandet. I morgon fler blir det fler vändor till Gadden men också några transporter från fastlandet med midsommarfirare.