Byarundtur

Boka och följ med på en rundtur genom byn till fots eller med bil eller cykel.

Vi stannar till vid olika sevärda eller historiskt intressanta ställen. Turen startar i Byviken eller annan plats efter överenskommelse.

Beroende på dina/era önskemål anpassas turen efter önskad tidsomfattning och ditt/ert intresse. Turen kan omfatta t ex ett kort stopp vid ÅVG för att få veta lite spännande och ovanliga sätt som vi tar att hand om allt vårt avfall här på Holmön.

Kanske är det intressant att besöka kyrkan och höra om dess historia, Andra ställe som kan vara intressanta är kanske byasågen eller lite historia om utdikning av Degersjön i början av 1900-talet för ny åkermark och laga skifte med flytt av hus mm till nya delen av byn.

Med en lite längre tur kan vi fara söder om byn till Jäbäcks fiskeläge och Sörsundet med världens minsta museum och resterna av det nedbrunna Holmöns Salteri och Rökeri. Sevärt är också Berguddens fyrplats och Ödekyrkogården.

En heltur med besök vid alla ställen tar ca 3 tim med bil och ca 3-5 tim med cykel (inkl fikastopp). Hör av dig/er så kan jag lägga upp en tur som passar dina/era önskemål. Pris beroende på rundturens omfattning. Kontakta mig för förfrågan.