Friluftsliv och upplevelseutflykter

Holmön har en unik natur där det erbjuds fantastiska möjligheter till rörligt friluftsliv och äventyr. För härliga friluftsupplevelser på Holmön kan du t ex välja: 

Vintertid

Dagsutflykter 

Jag kör ut dig med snöskoter till pimpelfiske eller bara för en skön dag i solen ute på isen eller i naturen. Vill du ha matsäck eller en guide som lagar en utomhusmåltid ordnar jag det. Vill du ta med skidorna går det också bra. Du kan t ex skida ut och åka skoter hem eller tvärt om. Från 1 000 kr/utflykt.

Flerdagsturer 

Jag kör ut dig med snöskoter till övernattning i enkel fiskestuga och hämtar dig på överenskommen tid. Du ägnar dagarna på att pimpelfiska eller bara åka skidor eller skridskor (om det är lämplig is för det) och njuta av naturen. I stugan kan du under kvällen elda för att få värme och laga mat. Övernattning med sovsäck i stugans britsar. Vill du ha guide som lagar mat och hjälper dig tillrätta ordnar jag det också.

Sommartid

Byarundtur

Boka en rundtur i byn med visning av sevärda och historiska ställen. Vi färdas till fots eller med cykel eller bil, beroende på ditt önskemål. [Läs mer]

Visning av bigården

Boka en visning av bigården där jag berättar om det nordiska biet, biodling, drottningparning mm [Läs mer]

Besök väderstationen

Boka ett besök till väderstationen. Lär dig mer om vilka väderfenomen som mäts och dokumenteras. [Läs mer]

Båtturer kring Holmön

Åk med i båten och se lite av Holmöns skärgård från vattnet. Jag kan ta 1 – 8 personer. Från 30 min och uppåt. Pris från 700 kr/tur.

Dagsutflykter 

Upplev en egen sandstrand eller skär för bad eller upplevelser. Under en promenad längs en öde strand där allehanda strandfynd kan fånga intresset. Med eller utan pick-nick lunch. Jag kör ut dig med båt och hämtar dig efter en dag med härliga upplevelser. Jag kan ta 1 – 8 personer. Från 4 tim och uppåt. Pris från 1 400 kr/tur (utkörning och hämtning).

Utflykt till Stora Fjäderägg 

Besök fyrplatsen och fågelstationen. Vandra runt på ön och se fornlämningar som tomtningar, labyrinter och kompassrosor i sten. Se den gamla gistgården för sälnät vid det stora kumlet. Välj mellan fika/lunch eller ta med egen förtäring. Vill du ha guide ordnar jag det. Jag kan ta 1 – 8 personer. Från 3 tim och uppåt. Pris från 2 000 kr/tur.

Dagsutflykt till Holmögadd

Vandra runt och se fyrplatsen och det som finns kvar av den nu nedlagda militäranläggningen. Upplev en karg miljö mitt ute i havet. Välj med pick-nick lunch eller ta med egen mat. Vill du ha guide ordnar jag det. Jag kan ta 1 – 8 personer. Från 4-5 tim och uppåt. Pris från 5 000 kr/tur.

Fyrarna runt

Jägarörens fyr

Det finns fem fyrar på Holmöarna eller i dess närhet. Från norr Stora Fjäderägg, Bergudden, Jägarören, Holmögadd och Nordvalen. Under denna tur passeras samtliga fyrar med landstigning vid fyra av fyrarna. Utflykten tar ca 7 timmar. Pris från 6 000 kr. [Läs mer]

Holmön Grand Tour 

Denna utflykt går runt hela Holmöarna med 2-3 standhugg. Vi lämnar hamnen i Byviken på förmiddagen och åker västersidan ner mot Holmögadd i söder med en avstickare in i Sörvika och inomskärs längs Grossgrunden. Vi gör ett första strandhugg i Kolahuskroken på Holmögadd för lunchpaus med besök vid fyrplatsen och titt på de avrustade militäranläggningarna. Efter pausen forstsätter vi runt Gadden och inomskärs upp norrut längs östra sidan. Nästa avstickare blir in till Klintviken, ett av Holmöarbas vackraste områden. Här gör vi en badpaus med bad från båten och klipporna. Eller varför inte lite spöfiske från båten. Nästa garanterat napp av abborre. Därefter fortsätter vi norrut längs östersidan upp mot Stora Fjäderägg där det finns möjlighet att göra ett kortare uppehåll alternativt idka lite sälspaning innan vi fortsätter runt nordspetsen av Holmön tillbaka till Byviken. Utflykten tar ca 8 timmar. Pris från 7 000 kr. [Läs mer]

Båttur och vandringsutflykt 

Se Holmön från både hav och land. Kombinera en båttur med strövtåg längs en kustnära vandringsled. Kan kombineras med övernattning i fiskebastu. Jag kör ut med båt till naturskön rastställe. Fika och vandra tillbaka mot byn längs kusten. Jag hämtar med bil i tid för färjan tillbaka till fastlandet. För 1 – 8 pers och från ca 2 tim och uppåt. Pris från 1 500 kr/utflykt.

Andra arrangemang

Service, utbildning och handledning 

Gör egna friluftsaktiviteter på Holmöarna. Du kan sommartid t ex vandra, kanota över dagen eller övernatta i fiskebasu, tält eller under bar himmel under en flerdagstur och vintertid t ex skidturer, långfärdsskridsko, med eller utan övernattning i fiskebasu, tält eller under bar himmel. 

Jag kan ordna hjälp planlägging, bokningar mm, och ev lokala transporter. Vidare kan jag ordna färdkost, proviantering via Holmöns Lanthandel och hyra ut en del behövlig och praktisk utrustning.

Har du andra önskemål eller behov? Det skadar inte att du hör av dig! Mitt måtto är service och flexibilitet. Jag lovar att göra vad jag kan för hjälpa dig att hitta ett arrangemang som passar just dina önskemål eller behov.