Bättre isrekognosering idag

En underbar solig dag, som idag, passade utmärkt för ny isrekognosering. Vi undersökte först den hopsjuvade isen utanför Vintervägskroken. Där hade ingen förbättring skett, utan det var fortfarande mycket snöbryggor med öppet vatten under. Även utanför Kammen var isförhållandena lika dåliga.

Isrek till fots

Vi valde då att igen utgå ifrån Veaögern. Vi gick ut genom området, som var dåligt i lördags. Viss hopfrysning hade skett sen i lördags, men det fanns hål på flera ställen. Vi kunde dock säkerställa ett spår med fast is hela vägen ut till den jämna fasta isen.

Vi fortsatte sen över Kvarken på den jämna fasta isen. I fredags var isen i ett område strax söder om Truthällgrunden ganska tunn. Idag valde vi därför att gå söder om hela raden med grund och upp mot land vid Truthälludden och sen följa landkallen in i Norrfjärden till färjeläget. Hittade tjockare is längs denna sträckning. Efter fika och bunkring av bränsle i Sävar, vände vi tillbaka och rätade upp spåret något.

Vi hade i alla fall underbart väder ute på isen

Denna stäckning fungerar nu, men den krångliga biten in/ut från land vid Veaögern kommer snabbt att bli ofarbar om det blir milt väder. En sydligare sträckning ner mot Gåsflötakallen och Sörvika kanske är bättre för att ha en led som håller längre. Vi får se hur vädret utvecklas.

Då det ännu inte finns någon finansiär till en skoterled så har vi inte satt ut några ledmarkeringar. Vi får se hur det gå med finansiering och en skoterled .