Idag en resa till stan

Passar bra bland de befintliga ute möblerna

Idag var det så dags för ännu en resa till stan. Denna gång för att hämta en ny matlagnings-, grill- och eldplats till uteaktiviterna. Samtidigt kunde jag hämta hem släpvagnen, som togs till fastlandet för besiktning förra veckan.

Rejält galler för matlagning mm

Inledningsvis får eldplatsen en plats här hemma på Jongården. Eldstaden har ett rejält höj-, sänk- och svängbart galler för matlagning, varmhållning eller grillning. Botten i eldlådan har spalter som kan släppa igenom regnvatten.

Vad som återstår är att fylla sand eller fint grus i eldlådan för att isolera mot trät. Eldlådan är gjort av kortenstål, d v s samma typ av stål som används till kaminrör. Beroende på behov kan eldplatsen placeras på andra ställen senare eller bara flyttas tillfälligt.