Idag lite strandstädning

Strandvandring med en sopsäck

Idag är det Kusträddardagen. Då passade det bra att ger sig ut med en sopsäck en stund längs Holmöns stränder för att plocka skräp. Valde strandremsan mellan Bergudden och Vintervägskroken. Det passade bra då där ligger naturskyddsområden Kammen, Gick ena vägen längs vattenbrynet och tillbaka längs högsta vattenlinjen.

Det är främst plast i alla former som man bör samla in. Jag fick ihop en kvarts sopsäck under min timmes långa strandvandring. Det var mest frigolit från flöten, bojar mm, petflaskor och bitar av mumrik, d v s flytkroppar till flytande sjömärken av trä. Men det fanns också en del aluminiumfolie och tunnare aluminiumplåt.

Läs mer om Kusträddardagen

I första hand är det plast som ska plockas
En kvarts sopsäck blev det.