Båtupptag och arbete vid väderstationen

Dagen inleddes med ett digitalt möte innan det var dags för en del utearbete. Först gällde det att plocka upp lilla båten vid salteriet. Det lär inte bli något mer fiske där nere denna säsong. Båten är dock för tung att vända själv så jag får lock med mig några som kan hjälpa till med vändningen.

Båten tryggt på land
Isläggningen har börjat

Sen var det dags att bege mig till väderstationen för att tömma nederbördsmätaren och fylla på med frostskyddslösning. Jag fick lov att improvisera då det frusit lite i behållaren. Det gick inte att tömma med hävert som man normalt gör, utan jag fick lyfta ut behållaren och tömma den successivt via en sil till en avfallsdunk och samla isen i en hink. Sen tog jag hem och in hinken med is så att den fick tina innan jag slog över även den vätskan i avfallsdunken.

Halvfruset i nederbördsmätarens behållare
Silar av isen, som samlas i hinken ovan. Häverten gick inte att använda då isen blockerade.
Behållaren ställs tillbaka i och vägs in horisontellt med vattenpass på nederbördsmätarens våg.