Sista båtupptagningen

Vad passar inte bättre på Tjugonda-Knut än att kasta ut granen och ta iland en båt. Således var det dags att ta upp sista båten för säsongen.

Prognosen nu kommande dagar, efter snöovädret, är sol, lugnt och – 10 – 15 grader. Då är det en överhängande risk att hamnbasängen i Byviken fryser ihop under de närmaste dygnen. Därför var det läge att ta upp sista båten.

Idag, med ovädrets sista självade pustar och drevsnö, vad det i stort sett isfritt i hamnbassängen, utom i SV, dit all is, som fanns i hamnen innan ovädret, pressats ihop till ett 15 – 20 m brett område vid stranden med skvalpande issörja.

Med hjälp av traktor så kom båten upp på land på båtvagnen och hem på gården. Nu står båten på plats för vintervila. Lite jobb återstår, bl a att plocka ur batteriet, öppna dyvikan, plocka in en del utrustning, surra kapellet mm.

Nyligen lämnad båtplats
Isfritt in till land vid upptagsrampen, som ligger längst i öster i hamnen.
All is hade drivit undan under ovädret.
Båten på plats för vinterförvaring