Bärgning

Vatteståndet har stigit 3 dm sedan i går kväll och nu är det rejält med stöpa vid land längs västra sidan av Holmön.

En första fastkörning i stöpan längs skoterspåret från Veaögern och upp till Bergudden har inträffat idag. En skoter med kälke körde fast i stöpan på isen mellan Veaögern och västra sidan av Långögern. Två skotrar rykte ut för att hjälpa till. Skoter och kälke kunde bogseras loss.

Nu finns ett skoterspår från Bergudden på land ner runt stranden i Jonängkroken och till västra sidan av Långögern. Det finns dock inget spår på stranden runt Norra Veagögerskroken och ut på Veaögern. Om du tänker köra spåret så ta med spade, linor och kör inte ensam, så ni kan hjälpa varandra om någon kör fast. Det är mycket snö på land och det är lätt att köra fast om man kör ospårat.