En vårvintertorsdag

Vårbestyr

Skoterföret blir snabbt sämre i det milda vädret. Snön blir sockrig och tappar bärighet i skoterspåren för att inte tala om på sidan om spåren.

På förmiddagen blev det därför lite arbete med att skotta snö ut båtar, och skotta fram bilen. Därefter behövde däcken pumpas och batteriet laddas. Sen kunde Izze startas upp efter tre månaders vinternvila under snön,

SRFs webinarium

På eftermiddagen var jag med på SRFs stora webinarinum om ”Den lilla skolan med de stora möjligheterna”. Närmare hundra deltagare lyssnade på de olika föredragen.

Det var flera mycket intressanta föredrag, bl a två där man vetenskapligt visat att det jag känner intuitivt också stämmer. Det är också tvärs emot vad politikerna, som vill lägga ner skolor, säger. Forskning visar att det långsiktigt både blir bättre undervisning och lägre samhällskostnader med att behålla små glesbygdsskolor istället för att lägga ner dom.