Invigningar, bikontroll och båtkörning idag

Idag blev det först lite jobb på fm med bl a installation av en ny diskmaskin på Jongården. Nu slipper jag handdiska som jag fått göra sedan februari då förra maskinen lade av. Idag blev det invigningsdiskning. Installerade även en ny tvätt maskin uppe i Stora Huset.

Gjorde även en första kontroll hos bina efter att mycket snö nu försvunnit och att jag sett flygande bin under flera dagar. Jag kunde konstatera att det var liv och rörelse i alla fem kuporna här på Jongården. Däremot har jag inte kunnat kontrollera samhällena i Snöcksmyra, då det fortafarnde är mycket snö på skogsvägen dit. Jag kunde också se att myrorna hittat några av kuporna. Jag letade rätt på myrstacken och vidtog förebyggande åtgärder för att skydda bisamhällena. Vi får se om det hjälper.

Till lunch invigde jag också den nya grillplatsen genom att laga lunch över öppen eld. Det blev en snabb, enkel wook wookpannan för öppen eld.

Sen passade jag på att sitta i solskenet och njuta av elden, solen och fågelsången under några timmar, innan det var dags för nästa uppdrag.

Båtkörning

Detta uppdrag var årets första inbokade båtkörning. Inte oväntat var det en fågelskådare, som skulle ut till Stora Fjäderägg. Han ska starta upp för vårens ringmärkningssäsong. Den kommer sannolikt att vara under två-tre veckor i år.

Lite kyligt var det allt ute på vattnet men lugnt och fint. Oväntat så såg jag inte en enda säl denna första tur. Vi får se när de dyker upp.