Vädret i augusti

Augusti var nedelbördsrik med hela 94,3 mm. Det mesta av nederbörden kom vid två tillfällen under månaden. Som mest fick vi 31,5 mm under em den 17:e och natten till den 18 juli. Nederbörden ligger långt över medel för de senaste åtta åren, som är 63 mm. Antalet nederbördsdygn var 15 st, vilket är mer än medelvärdet på 11 dygn. Augusti har således varit betydligt blötare månad än normalt.

Jämfört med de senaste åtta åren har augusti varit kallare än normalt med en medeltemperatur på 15,8 grader jämfört med åttaårsvärdet på 16,7 grader. Max tempen i augusti var 25 grader den 6 augusti, medan medelvärdet för de senaste åtta åren är 27,4 grader. Lägsta temperatur var 4,1 grader natten till 29 augusti att jämföra med åttaårsmedelvärde på 4,3 grader. Både max och min temperaturen var således lägre under augusti i år än medelvärdet för augusti under senaste åtta åren.

Läs mer om vädret på Holmön