Ännu en båttransport till Gadden

I går blev det ännu en heldag ute med båten. Folk från Länsstyrelsen ville ut till Grossgrunden och Holmögadd för att studera hedmarker för eventuell kommande naturvårdsbränning.

Det blev tidig upphämtning på Fjäderägg där gruppen under torsdagen studerat ljunghed där och sen övernattat på vandrarhemmet. Efter upphämtning blev det ett första stopp utan landstigning vid Ryss- och Klinthällornas fårgelskyddsområde för att skåda fågel. Sen runda Jägarörens fyr och vidare ned mot Storviken på östra sidan av Grossgrunden och sen in i Tangskärskroken för landstigning på Gorssgrunden och några timmar fältarbete med bl a drönarflygning.

Därefter fortsatt färd förbi Fulingen och genom Gaddströmmen och ner västra sidan av gadden till Kolahuskroken för nästa landstigning för lunch och mer fältarbete. Vid 15-tiden var alla nöjda och vi kunde vända åter mot Byviken för att titta på Postroddsbåtar och en glass innan det var dags för gruppen att ta färjan tillbaka till fastlandet.