Fyrarna runt idag

Idag, när det är internationella fyrdagarna, har jag haft en bokad rundtur ”Fyrarna runt”.

Start med båt i i Byviken på förmiddagen och västersidan ner förbi Bergudden med fotostop för att kunna fota fyren från vattnet. Fortsatt färd söderut i lugnt väder ner till Kolahuskroken vid södra Holmögadd för besök vid fyren och lunch.

Därefter fortsatt färd runt södra delen av Holmögadd med fotostopp för att kunna fotografera Nordvalens fyr på avstånd. Vidare längs Holmögadds och Grossgrundens östra sida upp till Engelshällorna och Jägarörens fyr. Landstigning och besök i den gamla och avrustade fyren.

Färden fortsatte sen längs Ängesöns östra sida upp till Stora Fjäderägg där gruppen stannade för övernattning på vandrarhemmet. Hämtning av gruppen sker i morgon förmiddag för transport till Byviken och landbesök till Bergudden med övernattning.

På väg mot fyräventyr
Holmögadds fyr
Järgarörens fyr