Junivädret

Juni blev extremt torr med enbart 21 mm regn fördelat på 6 nederbördsdygn. Det är den näst torraste juni under de senaste 11 åren. Det är mindre än hälften av medelvärdet för de senaste 11 åren, som är 47,9 mm. Den mesta nederbörden ca 16 mm kom under natten till den 24 juni.

Medeltemperaturen Under juni var 18,6 grader, vilket är varmare än 11-årsmedelvärdet på 15,3 grader. Max-temperaturen var 32,7 grader. Det uppmättes den 29 juni. Min-temperaturen var 0,1 grader natten till den 10juni. Min-temperaturen var därmed under medelvärdet för de senaste elva åren, som är 2,2 grader. Max-temp var över medelvärdet för de senaste 11 åren, som är 27,9 grader. Det innebär att det var större temperaturvariationer i juni än normalt.

Juni blev således mycket torrare och något varmare i jämförelse med 11-års medelvärden.